Betrouwbaar en snel

Poedercoaten

Staal, verzinkt staal, aluminium en zelfs RVS hebben het in ons klimaat niet gemakkelijk. Zon, regen en wind werken corrosie in de hand. Door deze metalen van een beschermende coating te voorzien wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en zien ze er bovendien fraai uit. Poedercoaten in combinatie met verzinken, het Duplex systeem, is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie.

Rotocoat is gespecialiseerd in het poedercoaten van staal, verzinkt staal, RVS en aluminium volgens de Praktijkrichtlijn Poeder & Natlak op Zink en de Qualisteelcoat richtlijnen.

Download PDF Praktijkrichtlijn Poeder & Natlak op Zink

Klik hier voor afmetingen poedercoaten
Klik hier voor technische informatie poedercoaten

Het poedercoatproces

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met behulp van een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal waarna het gepoedercoate metaal de oven in gaat. Het poeder smelt tot een egale deklaag en vormt na uitharding een mooie, beschermende en vooral duurzame coating. Afhankelijk van de omstandigheden van het gebied waarin het materiaal wordt toegepast, wordt een één-, twee- of drielaags poedercoating aangebracht.

Een juiste voorbehandeling is essentieel voor de kwaliteit. Zo wordt de mechanische voorbehandeling door middel van het stralen met een inert straalmiddel toegepast voor staal en RVS (sweepen). De chemische voorbehandeling wordt toegepast voor aluminium en verzinkt staal.

Voordelen van poedercoaten

Duurzaam

Poedercoating zorgt voor een perfecte en duurzame deklaag en garandeert een betere profiel- en kantdekking dan natlak. Poedercoating is elastisch, slijt-, slag- en stootvast, goed bestand tegen chemische belasting en uitermate geschikt voor plaatsen met een verhoogde kans op beschadigingen zoals trapportalen, openbare ruimten, hekwerken, lichtmasten en dergelijke.

Betrouwbaar

Het poedercoaten vindt plaats volgens de Praktijkrichtlijn Poeder & Natlak op zink en de Qualisteelcoat richtlijnen. In deze richtlijnen zijn de kwaliteitseisen van door poedercoating aangebrachte deklagen vastgelegd.

Veel kleurmogelijkheden

Staal, verzinkt staal, RVS en aluminium kunnen in iedere gewenste RAL en NCS kleur worden gepoedercoat.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Poedercoating zorgt voor een perfecte en duurzame deklaag. De gecoate materialen zijn onmiddellijk geschikt voor montage of transport, daar er geen droog- of uithardingtijden zijn. De gecoate materialen hebben een lange levensduur, zijn kras- en slagvast, gemakkelijk reinigbaar en uitstekend bestand tegen UV-straling. Poedercoating biedt een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zeker op de lange termijn.