Betrouwbaar en snel

Station Assen modern en fris
Station Assen modern en fris
Station Assen modern en fris
Station Assen modern en fris

Station Assen modern en fris

augustus 2018 - Assen groeit snel. Deze groei zorgt voor meer woon- en werkverkeer en ook voor meer treinen. Om deze reizigersstromen in goede banen te leiden, moeten het spoor en het station in Assen meegroeien. Daarom heeft Assen er hard aan gewerkt een ware metamorfose van het stationsgebied te bewerkstelligen.

Het stationsgebouw is nu beter toegankelijk dankzij de nieuwe ingang met bredere trappen en een lift. Onder het gebouw bevindt zich een fietsenkelder en het dak van het station is voorzien van een bijzondere driehoekige houten luifel met transparante panelen en een groene rand van sedum. 

De stalen palen en de stalen onderbouw waarop de houten luifel rust, zijn geleverd en gemonteerd door Broeze Nijverdal. Rotocoat heeft de stalen palen en de staalconstructie voor de onderbouw thermisch verzinkt en het natlakken ervan geregeld.

Voor het station is een 170 meter lange autotunnel aangelegd. Zo hebben de voetgangers op het stationsplein geen last meer van het autoverkeer. Langs de autotunnel, de ‘Overcingeltunnel’ zijn zware stalen hekwerken van 6000 x 1000 mm aangebracht. Deze doen dienst als aanrijdbeveiling en zijn geleverd door Ensel Staalkonstrukties uit Dokkum. Tevens heeft Ensel nieuwe stalen hekwerken geleverd voor de renovatie van de ‘Vredeveldsetunnel’, de fietstunnel onder het spoor. De 'Overcingeltunnel' is officieel geopend in juni 2018. 

Deze stalen hekwerken plus bijbehorende bevestigingsmaterialen en ringen zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en daarna tweelaags gepoedercoat in RAL 7016. De moderne zwarte hekwerken passen perfect bij de frisse uitstraling van het nieuwe stationsgebied van Assen. 

> Naar nieuwsoverzicht