Betrouwbaar en snel

Kleurrijke school
Kleurrijke school
Kleurrijke school
Kleurrijke school

Kleurrijke school

februari 2019 - De combinatie van Spring Architects en MoederscheimMoonen Architects won de opdracht om het landschap en de gebouwen te ontwerpen voor het nieuwe Revius Lyceum Doorn. Deze samenwerking leidde tot een ontwerp dat aansluit bij de missie van de school:

"Werken en leren om je talent te ontdekken, van betekenis te zijn, plezier te hebben en bovenal: om iets te bereiken. De school houdt de ladder vast en de leerlingen klimmen omhoog."

Compact en transparant

Het schoolgebouw is compact met verschillende leerpleinen en lokalen die rondom het dynamische hart van de school liggen. De vele ramen en de transparante opzet van het gebouw zorgen voor direct daglicht en contact met de natuur. Het sportgebouw is eveneens ontworpen ‘vanuit het landschap’. De sportzalen zijn om een monumentale boom heen gebouwd waar de leerlingen langs lopen als ze naar de sportzalen gaan. Ook het buitenterrein is zodanig ingericht dat het gebruikt kan worden om te leren in en van de natuur, te bewegen, te ontspannen, muziek te maken of discussies te voeren.

Onderwijslandgoed

Het ontwerp verwijst naar de landgoederen van de Utrechtse heuvelrug en is eigenlijk een drielaags gebouw in de schil van een tweelaags gebouw met een kap. Het gebouw heeft als het ware een tweede gevel gekregen, die is voorzien van gekleurde stalen lamellen. 

De staalconstructie en de stalen lamellen zijn geleverd en gemonteerd door Staalbouw Barneveld uit Renswoude. De staalconstructie en de lamellen zijn thermisch verzinkt door Rotocoat en de stalen lamellen zijn daarna door Rotocoat gepoedercoat in de kleuren: RAL1007 narcissengeel, RAL8007 reebruin, RAL 2000 oranje, RAL7022 ombergrijs en RAL3009 oxyderood.

De mooie herfstkleurige lamellen geven de school een speels aanzien en zorgen er tegelijkertijd voor dat de school één geheel vormt met het omliggende landschap. 

> Naar nieuwsoverzicht