Betrouwbaar en snel

Groene Stroom in Wolvega
Groene Stroom in Wolvega
Groene Stroom in Wolvega
Groene Stroom in Wolvega

Groene Stroom in Wolvega

juni 2017 - Op 9 februari 2017 is het grootste zonnedak van Nederland bij woonboulevard Home Center in Wolvega, in gebruik genomen. De zonnepanelen voorzien het Home Center, de oplaadpunten voor auto’s en fietsen en een woonwijk van groene stroom. Het stalen framewerk van de oplaadpunten is door Rotocoat thermisch verzinkt en voorzien van een mooie duurzame groene poedercoating.

Het zonnedak bevat maar liefst 15.000 zonnepanelen waarmee bijna 4 megawatt aan groene stroom wordt opgewekt. Een deel van deze stroom wordt door Home Center zelf gebruikt en bezoekers kunnen gratis hun elektrische voertuigen opladen bij een van de 72 oplaadpunten voor auto's en 44 oplaadpunten voor E-bikes. Het grootste deel van de opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het net, waardoor ongeveer 1200 gezinnen van de groene stroom van Home Center kunnen profiteren.

Duurzame oppervlaktebehandeling

Mannen van Staal uit Leeuwarden hebben voor de oplaadpunten een 2-D stalen framewerk gemaakt bestaande uit 12 frames met een lengte van 13.300 mm en een hoogte van 2.000 mm. Dit framewerk is voorzien van uitgesneden letters “groene stroom” van 750 mm hoog en 150 mm dik. De frames en de uitgesneden letters zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in de kleur groen. Hiermee levert Rotocoat een opvallende en duurzame bijdrage aan het groene karakter van deze oplaadpunten.

> Naar nieuwsoverzicht