Betrouwbaar en snel

Fantasievolle overbrugging
Fantasievolle overbrugging
Fantasievolle overbrugging
Fantasievolle overbrugging

Fantasievolle overbrugging

juli 2019 - De woonwijk Skoatterwâld, ten oosten van de A32 in Heerenveen, wordt in fasen gebouwd. Momenteel is fase 3 in aanbouw. Om de verschillende buurten van Skoatterwâld met elkaar te verbinden, zijn in opdracht van de gemeente Heerenveen drie nieuwe bruggen gerealiseerd: een autobrug en twee fietsbruggen. Deze zijn qua vormgeving en uitstraling gelijk aan de andere bruggen in de wijk.

Skoatterwâld,naar een ontwerp van de stedenbouwkundige Ashok Bhalotra, heeft een bijzonder karakter en een grote variatie aan architectuur. De woningen liggen in een prachtig landschap met statige lanen, parkbossen en waterpartijen. Ook de bruggen hebben een bijzondere vormgeving die aansluit bij het karakter van de wijk.

Duplex systeem

De drie bruggen en de bijzondere stalen brugleuningen zijn door Metaalbedrijf J. Pompstra uit Oldemarkt geproduceerd en gemonteerd. Om de brugleuningen te beschermen tegen de weersomstandigheden, is het staal door Rotocoat behandeld met het Duplex systeem: de combinatie van verzinken en poedercoaten. Het staal is eerst thermisch verzinkt en daarna tweelaags gepoedercoat in de kleur RAL 9006 (blank aluminiumkleur).

> Naar nieuwsoverzicht