Betrouwbaar en snel

Corendon Boeing 747 on the move
Corendon Boeing 747 on the move
Corendon Boeing 747 on the move
Corendon Boeing 747 on the move

Corendon Boeing 747 on the move

maart 2019 - Na een vijfdaags transport van Schiphol naar Badhoevedorp is de Boeing 747 op 10 februari 2019 gearriveerd op zijn nieuwe plek in de tuin van het Corendon Village Hotel. Om het vliegtuig, met een lengte van 60 meter en een gewicht van 150 ton te stabiliseren, zijn de wielen onder neus, vleugels en body op speciale sokkels en dragers geplaatst. Deze stalen sokkels en dragers met bijbehorende voetplaten, tussenschotten en ankers zijn door Troost Constructiebedrijf uit Staphorst op maat gemaakt en door Rotocoat thermisch verzinkt.

Na een vijfdaags transport van Schiphol naar Badhoevedorp is de Boeing 747 op 10 februari 2019 gearriveerd op zijn nieuwe plek in de tuin van het Corendon Village Hotel. Om het vliegtuig, met een lengte van 60 meter en een gewicht van 150 ton te stabiliseren, zijn de wielen onder neus, vleugels en body op speciale sokkels en dragers geplaatst. Deze stalen sokkels en dragers met bijbehorende voetplaten, tussenschotten en ankers zijn door Troost Constructiebedrijf uit Staphorst op maat gemaakt en door Rotocoat thermisch verzinkt.

De voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ wordt later dit jaar omgebouwd tot een 5D-experience over de 747 en de geschiedenis van de luchtvaart. Bezoekers kunnen dan op plekken komen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Zo kan men kan een kijkje nemen in de cargoruimte, zien hoe er wordt getankt, een bezoekje brengen aan de businessclass en cockpit en zelfs over de dertig meter lange vleugels lopen. Het hoogtepunt van het bezoek wordt de 5D-experience, waarin bezoekers alle facetten van het vliegen zelf kunnen ervaren. 

Dat het transport van de eerste Corendon Boeing 747 een hele onderneming was, is hier te zien: 

> Naar nieuwsoverzicht