Betrouwbaar en snel

MVO gecertificeerd

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is een vorm van ondernemen waarbij een bedrijf een balans probeert te vinden tussen mens (people), milieu (planet) en economische prestaties (profit). Een juiste balans leidt tot betere resultaten voor bedrijf en samenleving.

Om te bepalen of een onderneming duurzaam onderneemt heeft de Metaalunie in samenwerking met de Stichting Adviescentrum Metaal de MVO-monitor ontwikkeld. Deze MVO-monitor is gebaseerd op NEN-ISO 26000, een internationale richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Aan de hand van de MVO-monitor zijn de ROTO bedrijven beoordeeld op de volgende punten: milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten, eerlijk zaken doen, betrokkenheid en eindgebruikerbelangen.

Verzinkerijen behoren tot de zware industrie en worden in de volksmond nog al eens als “vies” bestempeld. De oppervlaktebehandelingbedrijven van ROTO doen er alles aan om van dit imago af te komen. Zo was Verzinkerij Heerhugowaard, de voorloper van Rotocoat Heerhugowaard, de eerste verzinkerij in Nederland met een ISO 14001 (milieu) certificaat en behoort daarmee nog steeds tot een van de weinige verzinkerijen die dit certificaat hebben. Rotocoat Heerhugowaard en Rotocoat Wolvega zijn tevens ISO 9001(kwaliteitszorg) gecertificeerd. Duurzaam ondernemen is de standaard voor de 21e eeuw en staat volop in de belangstelling. MVO certificering is voor de oppervlaktebehandelingbedrijven van ROTO dan ook een logische vervolgstap.

Met het behalen van de MVO certificaten laten Rotocoat Dieren, Rotocoat Heerhugowaard, Rotocoat Kampen en Rotocoat Wolvega zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen onderdeel is van hun bedrijfsbeleid. MVO houdt niet op met het behalen van een certificaat. Om een duurzaam resultaat te bereiken moet bij iedere bedrijfsbeslissing een juiste afweging tussen mens, milieu en bedrijfsbelangen worden gemaakt!

Voor meer informatie: