Betrouwbaar en snel

Veelgestelde vragen over Duplex

Rotocoat biedt de Duplexroute aan, een duplex systeem van thermisch verzinken en poedercoaten conform NEN 5254 en NEN-EN 15773. De Duplexroute biedt de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie van staal. De poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting van buitenaf en de zinklaag beschermt het staal tegen corrosievorming van binnenuit. Dit resulteert in een langere beschermingsduur dan na verzinken of poedercoaten afzonderlijk. Duplexroute: 1 + 1 > 2

Rotocoat kan elke klant de Duplexroute aanbieden en zorgt ervoor dat het materiaal perfect wordt behandeld en de Duplexroute snel en efficiënt doorloopt. Bovendien is de poedercoating in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar, wat niet alleen een duurzaam maar ook een fraai resultaat oplevert.
Rotocoat biedt u een totaalconcept met één aanspreekpunt, één garantieverlener en één factuur. Zo kan Rotocoat u een hoge kwaliteit en betrouwbare levertijden garanderen.

Voor meer informatie over onze Duplexroute klik hier.

De combinatie van een verfsysteem (organische deklaag) op een thermisch verzinkte ondergrond wordt een duplex systeem genoemd. De thermische zinklaag biedt het staal een uitstekende bescherming tegen corrosie. Ook een verfsysteem (poedercoat of natlak) biedt het staal een goede bescherming tegen roesten. De combinatie van beide systemen biedt een extra lange bescherming.