Betrouwbaar en snel

Goede doelen

Voor ROTO is zaken doen gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen dat wij opbouwen door betrokkenheid bij onze medewerkers, klanten en relaties. ROTO heeft echter niet alleen oog voor haar kernactiviteiten, maar voelt zich ook betrokken bij organisaties die zich inzetten voor het goede doel. ROTO steunt jaarlijks meerdere goede doelen met een eenmalige bijdrage. Daarnaast steunt ROTO structureel Yojana Projecthulp en Stichting Opkikker.

Yojana

De stichting Yojana Projecthulp is een ontwikkelingsorganisatie die mensen in India in staat stelt zichzelf te helpen. Yoyana heeft al meer dan 25 jaar ervaring en richt zich vooral op kinderarbeid, straatkinderen en vrouwen. Eén van de projecten van Yojana is gericht op de bestrijding van kinderarbeid in de illegale open ijzermijnen van Hospet in het zuiden van India. De kinderen werken hier onder erbarmelijke omstandigheden. Er zijn geen woningen, er is geen drinkwater en het werk in de mijnen is ongezond en gevaarlijk. Yojana heeft in Hospet vijf campschools opgezet waar de kinderen een paar uur per dag les krijgen. Daarnaast krijgen kinderen zorg en onderdak in een hostel van waaruit ze naar school gaan. Tevens worden de ouders gemotiveerd hun kinderen naar school te laten gaan en hen zo een betere toekomst te geven. Ook organiseert Yojana regelmatig bijeenkomsten voor kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar die niet naar school gaan. Zo probeert Yojana deze kinderen te stimuleren naar school te gaan of in ieder geval de bijeenkomsten te bezoeken.

Meer informatie? www.yojana.nl


Stichting Opkikker

Stichting Opkikker wil een bijdrage leveren aan de mentale energie van langdurig zieke kinderen door het organiseren van Opkikkerdagen: een dag vol ontspanning en blijheid samen met het gehele gezin. Stichting Opkikker werkt op indicatie en op verzoek van de met de stichting samenwerkende ziekenhuizen verspreid over Nederland.

Langdurige ziekte vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. Dit heeft ook zijn weerslag op het gezin. Kleine en grotere lichtpunten zijn in die omstandigheden nog belangrijker dan anders, worden heel intensief beleefd en dragen belangrijk bij aan de mentale gesteldheid van het kind en het gezin.

Het secretariaat van Stichting Opkikker in Almere-Haven ondersteunt 120 vrijwilligers in het land en stuurt honderden gelegenheidsvrijwilligers aan. Naast de Opkikkerdagen worden ook alternatieve evenementen georganiseerd zoals piraten- , sprookjes- en ambassadeursdagen. Dit alles om te kunnen voldoen aan de vraag om gezinnen even uit de dagelijkse realiteit te halen en hen de broodnodige ontspanning te bieden. Persoonlijke aandacht voor de gezinnen, werken met vrijwilligers en kostenbeheersing blijven speerpunten voor de stichting.

Meer informatie? www.opkikker.nl